mandag 29. juni 2015

NAV drar toget

Noe nytt og spennende skjer i fornyingen av offentlig sektor om dagen. Mandag 15.juni ble bransjen og myndighetene samlet til en workshop i IKT Norges regi der statssekretær Paul Chaffey tok i mot råd om «brukeren i sentrum». De neste to dagene var 1000 deltagere samlet på Digitaliseringskonferansen i Oslo - og torsdagen etter oppsummerte faggruppen Digital Samhandling (Norstella) status på arbeidet for økt samhandling i offentlig sektor. Konklusjonen vi kom frem til var svært oppløftende - for nå har NAV kommet på banen og er et lokomotiv i dette arbeidet - noe som har ført til en betydelig bedring i samarbeidsklimaet


Med den optimismen og samarbeidsånden som nå er å se lenger ned i rekkene - så  er det altså all grunn til å tro at det kom spennende og forpliktende beslutninger når lederne* for de store aktørene satte seg rundt samme bord onsdag i forrige uke (24.6) for å diskutere veien videre (Skate). 

Kan vi endelig komme oss fra store ord til en konkret plan for fornying, forenkling og forbedring av offentlig sektor - som alle aktørene står samlet bak? 

*Merk: Medlemmene av Skate er direktørene for:
Brønnøysundregistrene
Skattedirektoratet
Kartverket
Difi
Nav
Helsedirektoratet
Lånekassen
Statistisk sentralbyrå
KS/KommIT
Arkivverket


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar