onsdag 26. mars 2014

Kort om status

  • Arbeids- og sosialdepartementet: har ikke hørt noe fra dem ennå, men håper jo at våre innspill til Robert Eriksson vil resultere i noe konkret når de bare får samlet seg og organisert alle innspillene.


  • Nærings og fiskeridepartementet (som altså "eier" Altinn): de svarte positivt på vår henvendelse (fra begynnelsen av desember). På telefon sa de at statssekretær Erik Lae Solberg (http://www.linkedin.com/pub/eirik-lae-solberg/1/755/617) gjerne ville høre om vår "Ikke Kreve men Tilby" prototype og EUs benchmark av landenes modenhet innenfor digitalisering av offentlig sektor. De sa at møtet burde settes opp av KMD (se under) og at de derfor hadde bedt KMD om å ta initiativ til et slikt møte.    


  • Kommunal- og Moderniserings Departementet (som "eier" DiFi og har tatt lead i digitaliseringen av offentlig sektor): har foreløpig vært det eneste departementet som ikke har besvart våre henvendelser. Jeg treffer statssekretær Paul Chaffey (nylig ranket av Computerworld som Norges mest innflytelsesrike IT person) i neste uke og får kanskje en mulighet der til å fremme vårt syn og kanskje få satt opp et eget møte med ham og  Erik Lae Solberg.


  • Helse- og omsorgsdepartementet: i forrige uke hade vi møte med Norsk Helsenett og idag møter vi Legeforeningen. I april møter vi også Helsedirektoratet. Tilbakemeldingene er svært positive og det er tydelig at her er det mange parallelle initiativer innenfor dialogen mellom det offentlige og "brukerne". Spennende om vi kan henge seg på noen av det som gjøres for å forbedre arenaen der det offentlige møter oss som innbyggere ("borgersentrisk" er jo
    nøkkelen i vårt IKT begrep)                      
Ser også med interesse at Riksrevisjonen etterlyste fremdrift i digitaliseringen når Stortinget i går fikk overlevert Riksrevisjonens undersøkelse om elektronisk meldingsutveksling i helse- og omsorgssektoren.

http://www.digi.no/927886/faks-raar-fortsatt-innen-helse




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar